voksen

kat

voksen

kat

ERNÆRINGSRIGTIGT FODER I TOPKVALITET TIL HUNDE OG KATTE

Rigtig ernæring giver en sund, aktiv og glad kat.

Sund og velsmagende fuldkost fra SKYTTENS indeholder de vitaminer og mineraler, din kat og killing har brug for. Samtidig får de en korrekt og velafbalanceret mængde af protein, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler.

Kattemad fra SKYTTENS indeholder koncentrat fra kyllingelever, som giver foderet en smag, katten kan lide. Men også det høje indhold af fisk, fjerkræ og æg bidrager til en god smagsoplevelse for dit kæledyr.

Fuldkost kattemad fra SKYTTENS har et højt indhold af samtlige af de proteiner, mineraler og vitaminer, din kat har brug for.

Vælg sund fuldkost fra SKYTTENS
SKYTTENS fuldkost til katte har lav PH værdi, hvilket bl.a. forebygger urinvejssten. Al vores foder til katte og killinger er tilført de vigtige aminosyre TAURIN, der er vigtig i bl.a. opbygning af kattens øjennethinde, hjertemuskulatur og immunforsvar.

Vi anbefaler  SKYTTENS KAT

Voksne katte skal have sund mad fra SKYTTENS

Katte spiser flere gange i løbet af en dag. Derfor er det en god ide at fodre dem med kvalitet fra SKYTTENS, som indeholder alt det, din kat har brug for.

Som katteejer bør man holde et ekstra øje med hvad, ens kat spiser. Katte er udprægede vanedyr, og det er især ved at betragte deres spisemønster, man kan holde øje med, om der er adfærdsændringer ift. dens normale vaner. Vær ekstra opmærksom hvis din kat har mistet appetitten eller helt nægter at spise. Spiser katten ikke op, bør foderet fjernes.

Det er nemmere og langt mere overskueligt at vurdere en kats spisevaner, hvis den altid spiser den samme kost fx færdigfremstillet fuldkostfoder fra SKYTTENS.

Fodermængde (kat)

Til voksne katte

Fuldkost fra SKYTTENS giver god fordøjelse

Katte skal have den rette mængde foder for at være friske og sunde. Også selv om de selv jager og spiser bytte som mus, rotter og andet.

Den voksne kat bør kun fodres en gang dagligt med afmålt ration. Det sikrer den bedste fordøjelse og giver en sund mave/tarmfunktion. Lad være med at give din kat rester af familiens mad, den bliver bare for tyk.

Så meget spiser din kat
Katte, der spiser rester eller supplerer med jagtbytte som mus, rotter og andet, kan være sværere at vurdere. Men regn med, at voksne katte der får kvalitetsfoder fra SKYTTENS, æder 80-100 gram foder dagligt svarende til 350 – 400 kalorier.

Sådan fodrer du din voksne kat
Når katten fodres, bør den overlades til sig selv, fordi den i dette øjeblik ikke kan koncentrere sig om andet. Katte med konstant adgang til foder vil æde 8 – 16 gange i døgnet og det vil ikke reducere antallet af byttedyr.

Katten vil ikke spise
Katte kan være meget kræsne og helt nægte at indtage en type foder, mens de glædeligt spiser en anden. Katte er snu, og deres kræsenhed kan være tillært; vælger man i sin usikkerhed at fodre katten med lækre luksus godbidder, bliver det endnu sværere at få den til at spise almindelig sund og nærende fuldkost.

Derfor er det en god ide at købe kvalitetskattefoder fx SKYTTENS KAT, evt. veksle med andre typer, så katten ikke bliver træt af den samme kost dag ud og dag ind. Hold i det hele taget inde med godbidder mellem måltiderne.

Spisevægring kan også skyldes sygdom, så nægter katten vedvarende at spise, bør du få den undersøgt hos dyrlægen. Utrygge eller bange katte, kan også holde op med at spise.

Husk du er altid velkommen til at kontakte Skyttens for vejledning om fodermængder og behov på Tlf: +45 70262678 eller info@skyttens.com

Kattens sundhed

SKYTTENS bringer her en simpel oversigt med forskellige sygdomme, signaler og symptomer.
Vi fortæller lidt om eventuelle grunde hertil – men husk altid at kontakte en dyrlæge, hvis du er i tvivl om hundens sundhedstilstand!

Tjekliste
Opsøg altid dyrlæge, hvis katten:

 • halter og ikke kan koordinere sine bevægelser.
 • hvis katten bløder fra tarm og/eller har forstoppelse i flere dage.
 • optræder aggressivt, når bestemte områder på kroppen berøres.
 • reagerer aggressivt uden påviselig årsag eller uden varsel.
 • virker sløv, vil ikke bevæge sig eller bliver hurtigt træt.
 • har tegn på åndedrætsbesvær.
 • spiser meget uden at tage på i vægt.
 • bliver fed, selvom den spiser mindre end normalt.
 • mister appetitten eller ikke kan spise eller synke.
 • har et for katte unaturligt adfærd.
 • har problemer med at tisse eller komme af med afføringen.
 • klør sig meget og har hårtab.
 • har rødmende eller hårløse områder.
 • har sår, der ikke heler eller har områder med hævelser.

Ormekur

Giv altid din nye kat en ormekur. Ormemidler er receptpligtig medicin, og kan kun fås med henvisning fra dyrlægen. Interval af ormekure er afhængig af om katten er en udekat, som fanger og spiser mus, rotter og andet – eller om det er en indekat, der kun får foder.

Ører

Kattens ører er selvrensende, men det er en god ide at tjekke dem fra tid til anden. Rens evt. med vat på en finger.

Pelspleje

Du må ikke bade din kat. Til gengæld må du gerne børste den nænsomt og på de måde hjælpe den af med løse hår, der kan sætte sig som hårboller, når den slikker sig. Pels på katte med langt hår kræver specialpleje.

Kløer

Katte der ikke opholder sig ude, skal have klippet kløer, fordi de ikke selv slider dem. Klip forsigtigt; ’tryk’ kløerne ud og klip med en 3-i-1 eller en negletang.

Tænder

Tandsten, der ses som en brun belægning, hos katte er meget smertefuldt. Den bedste kur mod tandsten er at lade katten bruge – og dermed rense – sine tænder fx ved at spise tørkost fra SKYTTENS.

Vaccination

Katte vaccineres mod bl.a. clamydia, kattesyge og katteinfluenza første gang, når de er 12 uger og derefter igen når de er 16 uger. Herefter skal de revaccineres regelmæssigt for at være modstandsdygtige.

Neutralisering

Katte der løber frit parrer sig frit – og du bør vise ansvar og lade dem neutralisere. Allerede når de er 6-10 mdr. gamle, er de kønsmodne. Katte, som forhindres i at parre sig, kan blive frustrerede, udvise aggressivt adfærd – især hankatte.

Kattens signaler

Fra naturens side er katte territoriale, dvs. at de ikke lever i flok, og ikke indordner sig under en leder. Derfor vil katte i familier heller ikke indordne sig på same måde som hunde gør det. Men de kan sagtens knytte sig til en eller flere personer.

Kattens lyde

Det er en ubredt misforståelse at tro, at katte udelukkende spinder, fordi de har det rart. Katte kan også spinde, når de har smerter eller er syge.

Kradse

Katte kradser på ting. Det er helt naturligt. De gør det fordi de både afsætter duftspor – og dermed afmærker territorium, men også fordi de gerne vil have slebet kløer.

Klatre

Lav plateauer bl.a. ved at sætte hylder op, og giv din kat mulighed for at klatre op, finde hvile og ligge og holde øje med verden. Det giver også god motion og balanceøvelser.

Katte og fællesskab

Bor der flere katte under samme tag, vil de ofte dele boligen op imellem sig, hvilket igen kan give stridigheder. Derfor er det en god ide at lave zoner til dem, fx ved at sætte hylder op forskellige steder.

Aktivering

Katte skal aktiveres og stimuleres, især katte der bor i lejligheder m.m.. Og jo mere man leger med sin kat, jo mere knytter den sig til en. Katte som er understimulerede kan være aggressive og gå til angreb på fx ejerens hænder og fødder.

Renlighed og urenlighed

Katte vil undgå at besørge steder, hvor de opholder sig. De har behov for at dække deres efterladenskaber til, når de har besørget. Derfor skal de have en bakke med egnet kattegrus. Det er vigtigt, at kattebakken står et uforstyrret sted. Hold bakken ren; fjern efterladenskaber, vask bakken og tilfør nyt grus.

Udstyr til katten

Kradsebræt er rart for katten og passer samtidig på ens indbo.
Legeting til at kaste i luften hjælper med at bevare jagtinstinkter.
Kattegræs hjælper katten til at komme af med hårboller.
Gem kattens mad i specielle beholdere, så den skal kæmpe for det.
Transportkasse er et must, når du skal rundt med din kat.

Levering direkte til dig overalt i Danmark.

Du er også velkommen til at afhente i vores foderbutik